Over ons

AluShip.nl

Enthousiaste bouwers van duurzame dromen

In Steenwijk bouwt AluShip met een super enthousiast team de mooiste droomboten. Het bedrijf is gespecialiseerd in aluminium sloepen en tenders met elektrische aandrijving. Maar AluShip heeft ook alle kennis in huis om droomboten naar eigen wens te ontwerpen en te bouwen. Door de flexibiliteit van het materiaal en het personeel, zijn ook alle denkbare modellen aluminium werkboten, visboten of open boten te maken.

Aluminium

AluShip bouwt haar boten in aluminium. Dit materiaal heeft veel voordelen ten opzichte van andere bouwmaterialen. In de eerste plaats is aluminium duurzaam. Het is na de levenscyclus opnieuw te gebruiken en dat recyclen gebeurt ook bij het materiaal dat bij het bouwproces over blijft. Verder is aluminium bijna net zo sterk als staal, maar veel lichter. Doordat de boten plaat voor plaat met de hand in elkaar worden gezet, zijn ze gemakkelijk aan persoonlijke klantenwensen aan te passen. Het lassen van aluminium vergt een hoge mate van vakbekwaamheid. Juist dat ambachtelijke vakmanschap is een eigenschap waar het team van AluShip uniek in is. Mooi is niet goed genoeg als het mooier kan.

Elektrisch

Het ontwerpen en bouwen van duurzame boten vraagt een moderne aanpak. AluShip is gespecialiseerd het toepassen van elektrische pod-aandrijvingen in al haar aluminium modellen. Maar er komt tegenwoordig meer bij kijken dan alleen een elektrische aandrijving. Om een elektrische boot het optimale uit haar accupakket te laten halen, moet het onderwaterschip minimale waterweerstand ondervinden, maar tegelijkertijd goed blijven ‘sporen’. Met de modernste ontwerp-apparatuur modelleert AluShip de boten zodanig dat ze wrijvingsarm door het water gaan. Door de draaibare elektrische pods onder water wordt het manoeuvreren met een elektrische boot heel gemakkelijk. Daarmee is het mogelijk om uren- en soms dagenlang optimaal emissievrij en zonder motorgeluid te varen. En, niet onbelangrijk, elektrisch varen is goedkoop, zeker als je zelf de energie zelf opwekt met zonnepanelen.

Enthousiast

Het team van AluShip bestaat uit jonge, enthousiaste en vakbekwame mensen. Voor hen gaat geen zee te hoog. Ze zijn vastberaden om hun dromen om waar te maken en nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Liefst in aluminium en graag ook elektrisch. Het enthousiasme hielp het Steenwijker bedrijf ook al mee bij het winnen van een prestigieuze prijs geholpen. In 2022 won AluShip op de Hiswa te water de Sloepen en Tenders innovatie award. Uit het juryrapport: “Veel waardering had de jury voor de mensen achter de boot, enthousiaste techneuten die graag experimenteren.”

100 % NL

AluShip boten zijn volledig Nederlandse producten. Het ontwerp, het maken van het snijpakket, het snijden op de eigen CNC machine en het lassen plus de afwerking vinden allemaal in eigen huis plaats. Met de kwaliteit van de boten legt AluShip de lat hoog. Niet voor niets heeft het bedrijf de afgelopen jaren de productie telkens kunnen verdubbelen en toch ook de kwaliteit op een nog hoger plan kunnen brengen. Het bedrijf blijft mooie, technisch hoogwaardige producten voor de watersport bouwen en ontwikkelen. Zo maakt AluShip de meest uiteenlopende duurzame dromen waar.

Modellen

Met een aluminium boot van AluShip kies je voor jarenlang vaarplezier met minimaal onderhoud. De luxe afgewerkte modellen zijn verkrijgbaar in de range van 4 tot 7 meter. Alle aluminium boten van deze werf zijn sterk en zelflozend, hebben een stijlvol design en zijn betaalbaar. Naast sloepen, tenders, visboten, consoleboten en werkboten realiseert AluShip ook projecten op maat. Dankzij de locatie van AluShip, direct aan het vaarwater tussen Steenwijk en Giethoorn is proefvaren mogelijk.

AluShip.nl Sloep

AluShip Sloep

V.a. € 22.950,-

AluShip E-Sloep

V.a. € 19.900,-

AluShip.nl TNDR

AluShip TNDR

V.a. € 28.250,-

AluShip E-TNDR

V.a. € 25.250,-

AluShip S-TNDR

V.a. € 27.250,-

AluShip.nl Tyfoon

AluShip Tyfoon

V.a. € 14.950,-

AluShip E-Tyfoon

V.a. € 14.950,-

Evida Design © 2024. All Rights Reserved.

Andere taal »

Contact to Listing Owner

Captcha Code